Categories
Без категория

Ромарио: Сегашният бразилски отбор не става

Легендата на бразилския футбол Ромарио заяви, че отборът на Мано Менес е под всякаква критика и ако нещата не се подобрят, те ще претърпят поражение в предстоящaта Световна купа по футбол, която ще се проведе в Бразилия.

Бившият национал на „Селесао” никога не е пестил забележките си към националният отбор, както и в частност към Бразилската Футболна Конфедерация (БФК), като смята, че оставката на нейният президент Рикардо Техейра ще бъде от съществено значение за подобряване играта на тима.

Той бе изключително критичен в изказването си пред „O Dia” относно състоянието на бразилския национален тим:

„Сегашният отбор не става за нищо, ще бъде трудно за тях дори да преминат през първия етап на турнира.”

„Дори президентът на БФК заяви, че селекционерът на Бразилия през 2014 не може да бъде сегашният наставник на отбора. Трябва да бъдат постигнати резултати.”

„Ние все още имаме две години да се подготвим, така че да не бъдем тотално унижени.”

„Не виждам нещата по този начин. Дали това се дължи на факта, че той (Менес) все още използва дъска? Има много треньори, които вече използват лаптопи и въпреки това техните отбори продължават да губят.”

Подготовката за предстоящата Световна купа по футбол в Бразилия през 2014 вече е започнала, а дали националният отбор ще успее да постигне добри резултати пред собствена публика тепърва предстои да разберем.