Categories
Без категория

Съвети за Предпазване от Взлом

1. Врата

Вратата, която имате трябва да бъде сигурна и да предлага надеждна защита от взлом. Препоръчваме Ви да използвате блиндирани метални врати със допълнителни шипове против вадене от пантите и със значителна дебелина. Колкото е по-стабилна вратата, толкова по-трудно бива преодоляна. Обърнете внимание на слабите места като панти, процепа от пода до вратата и зоната около бравата.
Сигурната врата е първата крачка към по-сигурен дом!

2.  Брава

На първо място е основната брава. Това е бравата, към която са прикрепени дръжките за отваряне на вратата. Важно е тази брава да е сигурна, със защити срещу разпробиване и изкъртване, тъй като дори и най-сигурната секретна ключалка би била лесно преодоляна ако се строши бравата. Към настоящия момент, най-доброто решение  е да монтирате основна секретна брава с многоточково заключване(този момент зависи и от вратата, която изберете). В близкото минало по-сигурни бяха касовите брави, но към настоящия момент по-висока сигурност бихте получили чрез закупуването на сигурна  защитена секретна брава в комбинация със секретна ключалка с висок клас на сигурност.
Нашето предложение за Вашата сигурност е да инсталирате основна секретна шипова триходова брава .Във всяко ключарско ателие може да се посъветвате с ключар , за да получите ясна представа. Бравата е с опция за монтаж на бронировка против разпробиване.Подходяща за метални и блиндирани врати.

3. Ключалки

Секретните ключалки(познати още като секретни патрони) се вграждат в секретните брави и завъртат заключващия механизъм на самата брава. В ключалките се вграждат различни защитни механизми, които възпрепятстват пробиването, чупенето и манипулирането на ключалката. Включително и патентоването на формата на ключа,  която не може да се намери или купи никъде освен от производителя с картата на секретната ключалка.
Секретните ключалки са създадени така, че да са едновременно добре изглеждащи и в същото време максимално сигурни.

4. Бронировка

Въпреки всички вградени защити в самата ключалка, ние  препоръчваме, над нея да се постави и бронировка, за да се затрудни максимално неоторизирания достъп до ключалката. При вида на бронировката, много от лицата тръгнали да преодоляват нечия врата се отказват, защото опитите проведени от производителя доказват, че справянето с всички препятствия поставени правилно се изисква прекалено много време, усилия, оборудване, шум и няма гаранция за успех.
В самата бронировка са поставени сачми против разпробиване, изработена е от специална закалена стомана.

5. Допълнителното заключване

Желателно е и поставянето на допълнително заключване, което още повече ще затрудни крадеца. За целта препоръчваме да монтирате допълнителна секретна брава  и ключалка с висока степен на сигурност . Поставянето на бронировка на допълнителната брава също е желателно.

6. Сейф за ценности

И не на последно място трябва да се спомене, че основната цел на крадците са ценности и пари, които по принцип не трябва да се държат в къщи без да има специално пригодено за тази цел място.
Почти във всяко ключарско ателие се предлагат широка гама от каси и сейфове за ценности, документи и оръжие. Важно е сейфовете да бъдат неподвижно захванати за стена или под. Честа практика на крадците е директно да откраднат целия сейф, както е заключен, затова трябва да се уверите, че вашия сейф няма как да бъде измъкнат лесно от мястото, на което е поставен. Сигурността на заключващия механизъм на сейфа също е от голямо значение. Колкото по-сигурен механизъм на заключване на сейфа изберете, толкова по-добре ще бъдат защитени вашите ценности.