Categories
Без категория

Фъргюсън: Не сме обсъждали договора на Скоулс

Босът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че все още не са дискутирали евентуалното удължаване на договора на ветерана Поул Скоулс.

Легендарният халф на „червените дяволи” реши да сложи край на професионалната си състезателна кариера в края на изминалия сезон, но изненадващо се завърна на „Олд Трафорд” през януари тази година.

Въпреки 37-те си години, Скоулс се оказа изключително полезен за Юнайтед в някои от важните мачове на отбора през втория полусезон, противно на повечето футболни прогнози. Това доведе до твърдения, че той ще получи удължаване на договора си с още една година.

Мениджърът на английските шампиони обаче, отрече да са водени разговори на тази тема, но не пропусна да изтъкне качествата на Скоулс, който е излязал именно от младежката школа на клуба.

Той заяви пред „Sky Sports”:

„Все още не сме обсъждали удължаването на договора на Скоулс. Поул обаче се справя много добре с определянето на темпото и ритъма на отбора.”

„Той има голям опит, който му помага да прави това и притежава гениален футболен мозък. Той искаше да приключи кариерата, защото искаше да играе 50 мача вместо 25. Не мислеше, че това е достатъчно за него.”

„Колко мача обаче може да издържи той? Може да има мачове, в които да трябва да остане на скамейката и такива, в които ще ни е нужен в игра.”

В следващият си мач от първенството, Юнайтед посрещат Фулъм у дома, като според повечето прогнози за Премиършип, „червените дяволи” ще вземат трите точки от предстоящия сблъсък на „Олд Трафорд”.