Categories
Без категория

4 начина да си осигурим пари на заем бързо

Когато изпаднете в спешна финансова нужда, като непредвидени месечни плащания, здравословен проблем, образование, желана вещ или просто са ви нужни пари на заем. Тогава имате няколко варианта, как да се сдобиете със сумата.

  1. Да се обърнете с молба за паричен заем към семейство и приятели. Но този вариант може би не е много сполучлив, тъй като при възникване на финансови взаимоотношения между приятели и роднини, се подлагат на изпитание човешките взаимоотношения. Помислете дали си заслужава да рискувате, нещо толкова скъпо.
  2. Да помолите работодателя ви за нужната сума, но също като предходния, този не е един от най-удачните, защото едва ли искате да му дължите услуга.
  3. Да оставите в залог лична вещ в заложна къща. Да, ако става въпрос за нещо непотребно. А също така оценката на заложната къща на заложеното, може да бъде много по-малка от необходимата ви. Най-често тези оценки са по-малки и от 1/3 от реалната стойност на вещта.
  4. Може би най-добре е да се обърнете към кредитна институция, от която да изтеглите бърз кредит, с който да покриете неотложните си нужди.
  1. Банка – повечето банки отпускат бързи кредити, но все още процедурата по отпускането им може да се нарече тромава. Изискват се и множество документи, които ще отнемат време за своето събиране.
  2. Небанкова финансова компания – поради зачестилия интерес към бързите кредити се увеличи и броя на предлагането им от различни компании. С улеснени и опростени процедури за кандидатстване, само срещу лична карта, без поръчители и обезпечение.

След подаване на заявлението си онлайн или в офис, до един час може да получите отговор дали ще ви бъдат отпуснати суми от 100 до 2000 лева. А срокът за погасяването им е от 2 до 24 месеца, разпределени на равни месечни вноски за целия период на договора.

Както виждате има много варианти за спешно намиране на пари, но нека не забравяме, че времето е определящ фактор. Сами може да прецените, кое е по-подходящо решение за вас.