Categories
Без категория

Признаци за безплодие при жените

Децата са нормалното продължение на всяко създаване на семейство. Не винаги обаче нещата се получават, както се е очаквало. Много от двойките не забелязват признаците на безплодие и напразно продължават да правят опити за зачеване. Вижте кои са симптомите на този болезнен проблем за всяко ново семейство, за да може да се вземат необходимите мерки, ако някой от тях бъдат забелязани:

Нередовен менструален цикъл

Дори да имате месечен цикъл, това не означава, че няма шанс да имате проблеми с плодовитостта. Ако този цикъл е прекалено кратък (по-малък от 24 дни) или прекалено дълъг (повече от 35 дни), това може да бъде знак за неговата нередовност. Въпреки това, ако понякога ви избързва или идва по-късно, това не означава, че имате нередовен цикъл, това може да се твърди, ако случващото е системно. Тогава трябва да говорите с гинеколога си.

Тежки кръвоизливи или леко кървене при менструацията

Кървенето в продължение на 3-7 дни показва нормален цикъл. Ако то продължи над 7 дни и в същото време е придружено със силни спазми, това показва наличието на някакъв проблем с плодовитостта.

Индекс на телесната маса

Жените, които са с наднормено тегло, или тези, които са с прекалено ниско тегло, могат да страдат от безплодие.

Твърде пълните и прекалено слабите жени могат сериозно да намалят шансовете си за зачеване. Това е така, защото теглото засяга хормоналните нива в тялото. Уверете се, че поддържате нормални килограми за ръста си и така ще преодолеете проблемите.

Здравни проблеми, които са в основата на безплодието

Жените, които страдат от хипотиреоидизъм, хипергликемия, депресия, пептична язва и други, могат да са склонни към безплодие. Ако страдате от някой от изброените болести и приемате лекарства, попитайте вашият лекуващ лекар за такива, които няма да попречат на забременяването ви.

Повтарящи се спонтанни аборти

Жените, които са получавали спонтанен аборт повече от един път, се счита, че имат проблеми с плодовитостта. Ако трета поредна бременност завърши с невъзможност за задържане на плода, това може да се приеме като знак за безплодие.